وجود ویتامین A در بدن برای رشد و نمو طبیعی و حفظ بافت پوششی و همچنین برای بهبود دید در شب ضروری است. این ویتامین به رشد طبیعی استخوان کمک کرده و در تشکیل دندان موثر است. ویتامین A به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند اما مقادیر بالای آن سمی است. البته مقادیر مورد نیاز برای بدن انسان در دوره‌های مختلف سنی متفاوت است؛ مثلاً نوزادان به ۴۰۰ الی۵۰۰ میکروگرم، کودکان به ۶۰۰ الی ۹۰۰ میکروگرم، بزرگسالان به ۷۰۰ الی ۹۰۰ میکروگرم، زنان باردار به ۷۵۰ الی۷۷۰ میکروگرم و در دوران شیردهی به ۱۲۰۰ الی۱۳۰۰ میکروگرم ویتامین A نیاز دارند.

ویتامین A بر بینایی فرد تاثیر می‌گذارد به طوری که در اثر کمبود این ویتامین، فرد دچار بیماری گزروفتالمی می‌شود که به صورت افزایش ضخامت و خشکی قرنیه چشم بروز می‌کند. اگر کمبود خیلی شدید باشد فرد نابینا خواهد شد ولی کمبود آن فرد را دچار شب کوری می‌کند. ویتامین A در درمان زخم‌های پوست، جوش‌ها و سایر عوارض پوستی موثر است و کمبود آن موجب تاخیر در درمان و بهبود زخم می‌شود. ضمناً این ویتامین در درمان زگیل یا دانه‌های پوستی، عفونت‌ قسمت‌های مختلف بدن، بیماری‌های دستگاه تنفسی و سلول‌های مخاطی نقش اساسی دارد.

کره گیاهی، جگر، قلوه، شیر، زرده تخم مرغ، سبزی‌های برگ‌دار زرد و سبز تیره، زردآلو، طالبی و هلو از جمله مواد غذایی دارای ویتامین A می‌باشند که با مصرف آنها ویتامین مورد نیاز بدن تامین می‌شود. ویتامین A موجود در مواد غذایی در اثر نور،گرما و سایر روش‌های معمول پخت و پز پایدار است ولی تحت تاثیر اکسیداسیون، خشکی، دماهای خیلی بالا و نور فرابنفش تخریب می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین A را حتماً در برنامه غذایی خود داشته باشید

نظر خود را وارد کنید